Buurt safari  ‘Toen en nu. 30 jaar later!’  Muziek, film en theater project

Alkmaar – Hoe leefden buurtbewoners in de wijk de Mare dertig jaar geleden? Hoe leven dezelfde bewoners nu door de ogen van een jongere generatie, en hoe dromen de jongeren van hun toekomst over dertig jaar? Bewoners vertellen hun herinneringen in interviews die jongeren houden en op beeld vastleggen. Beleef de ‘Toen en nu. 30 jaar later!’-verhalen door op 29 juni mee te gaan op buurtsafari in Alkmaar-Noord.

Tune4u werkte samen met d’OPK en cultuuraanjager van Artiance en de gemeente Alkmaar om rondom verhalen van buurtbewoners uit Alkmaar Noord een muziek film theater voorstelling in de vorm van een buurtsafari door de wijk tot stand te brengen.

Levensverhalen, foto’s en films van oudere en jonge bewoners vormden de inspiratiebron voor de muziek-film-theatervoorstelling Toen en nu. 30 jaar later! Onder leiding van een aantal professionele makers creërden amateurs en creatieve bewoners een mooie voorstelling voor de buurt, waarbij het 30-jarig bestaan van de wijk als uitgangspunt diende. Bewoners hebben filmfragmenten, theaterscènes, muziekcomposities en andere creatieve uitingen gemaakt op basis van verhalen die zijn opgehaald in de wijk. Op een buurtsafari door de Mare beleefde je als bezoeker de levensverhalen van deze wijkbewoners.

 

Jongeren interviewen Buurtbewoner WimTijms en meester George Langedijk

 

Praktische informatie Buurtsafari

De buurtsafari vond plaats op zaterdagmiddag 29 juni en op het Rekerhout Zomer Festival zijn er Toen en nu. 30 jaar later! optredens geweest. Het programma zag er als volgt uit;

Vrijdag 28 juni: try-out buurtsafari Toen en nu. 30 jaar later! Aanvang 19.30 uur;

Zaterdag 29 juni: première buurtsafari Toen en nu. 30 jaar later! Aanvangstijden 14.30, 15.30 en 16.30 uur;

Zondag 30 juni: Rekerhout Zomer Festival Toen en nu. 30 jaar later! optredens op het hoofdpodium om 13.45 en 15.00 uur.

De buurtsafari trok als een karavaan de wijk in om op de diverse locaties te stoppen voor de voorstellingen die door zowel kinderen, jongeren als ouderen werden gegeven. Foto’s van het project zijn te zien op de volgende link;

Link naar foto impressie van de buurtsafari op Alkmaar Centraal

Clip van ‘Altijd een nieuw begin’ en een impressie van de ‘buurtsafari’;


Het toekomstlied ‘Alles voor elkaar’ gemaakt door kinderen van Obs De Sterrenwachter

Liedtekst van toekomstlied ‘Alles voor elkaar’ gemaakt door kinderen van Obs De Sterrenwachter

 

Videoclip van ‘Het leven van Tom Bluntz’  en film van het Jubileum ‘t Ambacht

Succesvolle buurtsafari NDH 01072013

Link naar krantenartikel groot

Ontmoet je buur met kunst en cultuur.

De organisatie van de buurtsafari is in handen van stichting ’t Ambacht, stichting BAM, Tune4u, d’OPK en Cultuuraanjager Artiance. Samenwerkingspartners in de wijk bundelen de krachten om dit community-art project te realiseren. Toen en nu. 30 jaar later! wordt financieel mogelijk gemaakt door: Oranje fonds, Dr. Hofstee stichting, Univé HAL, Stichting Promotie Alkmaar, Woonwaard, van Alckmaer, Kern met Pit, NLdoet, de Waaier, gemeente Alkmaar en regiegroep de Mare.