Cultuur educatie met kwaliteit; Diverse workshops!

Muzikaal met spelling methode STAAL!, De werkwoordspellings rap,  De Gouden Eeuw Rap, Play The Game What’s Your Name, Counting One Two Three!, Vlinder; Verschil is leuk, Doe JE Ding!, PretLETTERS of TEL je MEE!, TAFEL je MEE! of ‘Ik TEL me een BREUK!’

Al deze activiteiten zijn ontwikkeld in het kader van de regeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ in samenwerking met diverse basisscholen en de Culturij van kunstinstelling Artiance. En voldoen aan diverse kerndoelen van het onderwijs. De activiteiten zijn te boeken via www.cultuurprimair.nl of via Tune4u. Tune4u kan ook samen met uw school een vak geïntegreerde workshop maken.

Muzikaal met de spelling methode STAAL!

Wat hoor ik? Waar ken ik dat van? Een workshop van Tune4U waarin een klas die de methode Staal voor spelling gebruikt een ronduit spectaculair lied instudeert en uitvoert met Gamma-emmers en knallende tekst over alle spellingcategorieën! De leerlingen leren zichzelf ritmisch te begeleiden en de leerlingen leren een sensationeel, aantrekkelijk lied aan over een op zich weinig spectaculaire materie, waardoor hun bewustwording van de categoriale aanpak van Staal wordt vergroot. Te boeken via www.Tune4u.nl of www.cultuur primair.nl

 

De Werkwoordspellings rap clip!

Tune4U heeft in samenwerking met Basisschool De Boswaid ‘De Werkwoordspellings RAP’ gemaakt! Alle regels zijn verwerkt in deze groovende rap. Door de RAP onthouden de kinderen de moeilijke spellingsregels veel beter en veel sneller! Tune4U geeft deze activiteit op basisscholen waarbij de kinderen doormiddel van een leuke workshop van een uur de regels van de spelling leren door het aanleren van het ritme, de beat en de rap met body percussie en drum emmers van de Gamma!

link naar de liedtekst  van de werkwoordspellingsrap

Meer weten over ‘De Werkwoordspellings RAP’ of willen jullie deze activiteit ook op jullie school? Kijk op www.cultuurprimair.nl of neem contact op met Marco (info@tune4u.nl 06-39695710) en informeer naar de mogelijkheden.

 

De Gouden Eeuw Rap!

Tune4U heeft in samenwerking met basisschool De Piramide
de ‘Gouden Eeuw RAP’ gemaakt! De hele geschiedenis van De Gouden Eeuw is verwerkt in deze groovende rap. Door de RAP onthouden de kinderen de geschiedenis op een leuke manier veel beter en veel sneller! Tune4U geeft deze activiteit op basisscholen waarbij de kinderen De Gouden Eeuw door middel van de rap, de shout outs en de beat wordt aangeleerd! de activiteit duurt gemiddeld een uur.
Het is ook mogelijk van andere geschiedenis onderwerpen een Rap te maken met de klas.

Link naar de liedtekst  van de Gouden Eeuw Rap

Wil je hier meer over weten of willen jullie deze activiteit ook op jullie school? Kijk op www.cultuurprimair.nl of www.tune4u.nl of informeer bij info@tune4u.nl (06-39695710) naar de mogelijkheden.

 

Play The Game What’s Your Name; Jezelf voorstellen in het Engels!

 

Tune4U heeft in samenwerking met Basisschool De St. Michaelschool
de ‘Play the game What’s your name’ RAP’ gemaakt! Allerlei zinnen om jezelf in het Engels voor te stellen zijn verwerkt in deze groovende rap. Door de RAP onthouden de kinderen het Engels op een leuke manier veel beter en veel sneller! Tune4U geeft deze activiteit op basisscholen waarbij de kinderen doormiddel van een leuke workshop van een uur zichzelf leren voorstellen in het Engels. Tijdens deze energieke activiteit worden de Engelse woorden en zinnen door middel van de rap, de shout outs en de beat aangeleerd! De rap is er in versies voor verschillende leeftijden dus zowel voor 7 jaar als wel voor 8,9,10,11 of 12!
Ook voor het aanleren van het tellen in het Engels is er een soortgelijke activiteit met een aanstekelijke rap!

Link naar de liedtekst  van Play the game What’s your name

Wil je hier meer over weten of willen jullie deze activiteit ook op jullie school? Kijk op www.cultuurprimair.nl of www.tune4u.nl of informeer bij info@tune4u.nl (06-39695710) naar de mogelijkheden.

 

Counting One Two Three (leren tellen in het Engels!)

Tune4U heeft in samenwerking met Basisschool De St. Michaelschool
de ‘Counting One Two Three’ RAP’ gemaakt! De leerstof is verwerkt in deze groovende rap. Door de RAP onthouden de kinderen het Engels op een leuke manier veel beter en veel sneller! Tune4U geeft deze activiteit op basisscholen waarbij de kinderen doormiddel van een leuke workshop van een uur leren tellen in het Engels. Tijdens deze energieke activiteit worden het tellen door middel van de rap, de shout outs en de beat aangeleerd!
Ook voor het jezelf voorstellen in het Engels is er een soortgelijke activiteit met een aanstekelijke rap!

Link naar de liedtekst  van Counting One Two Three

Selfie Rap in de Engelse les

Wil je hier meer over weten of willen jullie deze activiteit ook op jullie school? Kijk op www.cultuurprimair.nl of www.tune4u.nl of informeer bij info@tune4u.nl (06-39695710) naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Foto Vlinder met vlinders in haar buik Marco

Vlinder – Verschil is leuk! (voor groep 1,2 en 3)

Vlinder heeft vlinders in haar buik ; ‘Een verhaal over verschillend zijn’. Door middel van een mooi getekend verhaal en lied met videoclip over ‘een vlinder met vlinders in haar buik’ leren de kinderen dat iedereen verschillend is van elkaar en verschil juist erg leuk kan zijn. Het verhaal wordt met mooie tekeningen op het digibord vertoond en voorgelezen door liedjesschrijver Marco Emmerig. Na het verhaal zingt Marco samen met de klas het mooie liedje ‘Hé Vlinder’. Na het lied bespreekt de leerkracht samen met Marco en de klas het thema ‘verschillend zijn’. Als afsluiting van de activiteit kunnen de kinderen kijken en meezingen met de videoclip van het verhaal en het liedje ‘Hé Vlinder’. Een erg leuke activiteit voor groep 1,2 en 3 die aansluit op anti pest programma’s als onder andere de kanjer training.  Voor meer informatie mail naar info@tune4u.nl.

 

Doe JE Ding!

Tijdens ’Doe je ding’ leren de kinderen hun plankenkoorts te overwinnen door een eigen rap of zangstuk te rappen of te zingen voor de microfoon. De kinderen krijgen een workshop in; o.a. rijmen en rappen, zang, beat en ritme en gaan een eigen rap of zang couplet of refrein maken.

Het thema van de rap en/of het zangstuk kan aansluiten bij een onderwerp waar de school mee bezig is of wat de school belangrijk vindt.

Aan het einde van de workshop treden de kinderen voor elkaar op met hun eigen rap of zangstuk op een aantal vette beats!

 

Doe JE Ding!

Doe JE Ding!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 REKEN MAAR! workshops TEL je MEE!, TAFEL Je MEE!, TEL me een BREUK!

REKEN MAAR! workshops TEL je MEE!, TAFEL Je MEE!, TEL me een BREUK!

 

pretletters workshop fonetisch alfabet

pretletters workshop fonetisch alfabet

Poplied over de Germanen en de Romeinen

In samenwerking met de Vinckhuysenschool heeft Tune4u samen met de kinderen een poplied geschreven over de Romeinen en de ~Germanen waarbij de Romeinen de Germanen op de hak nemen en natuurlijk De Germanen de Romeinen! Het lied was tijdens de uitvoering van een toneelstuk over het onderwerp een hilarisch hoogtepunt!

Germanen en Romeinen zingen poplied

Germanen en Romeinen zingen poplied

Romeinen en Germanen pop liedtekst