Leerlingen basisscholen maken poplied over wijk Waldevaart

Videoclip van het lied ‘Een mooie dag in Waldevaart’

Schrijf een lied over je wijk!

Voor de gemeente schagen en de woningbouw vereniging heeft Tune4u in samenwerking met de welzijnsinstelling Kern8 het leefbaarheidsproject ‘Schrijf een lied over je wijk’ opgezet in de wijk Waldevaart in de gemeente Schagen.

Tune4u heeft workshops gegeven in het schrijven van liedjes aan kinderen uit groep 7 en 8 van drie verschillende basisscholen uit de wijk Waldevaart; De Vogelweid, De Nico Tinberg en De Wegwijzer. Om de aankomende jeugd te laten nadenken over hun wijk en te laten kennismaken met het jongerenwerk. Samen met de kinderen zijn er liedteksten over de wijk waarin ze leven geschreven. Ik heb de liedteksten verder vormgegeven tot een mooie fraaie tekst over de wijk en bij de tekst een stoer popliedje erbij geschreven.

Met de mobile studio van Tune4u is het koor van de kinderen opgenomen. Daarnaast hebben kinderen onder leiding van d’OPK Audio het lied ‘Een mooie dag in Waldevaart’ een echte videoclip over de wijk  gemaakt en een wijkjournaal over de wijk gemaakt. Het lied is door Tune4u samen met  kinderen uitgevoerd op een wijkdag. Ook de videoclip en de intervieuws waren de hele dag op de wijkdag voor alle bezoekers te zien. Natuurlijk konden de kinderen vol trots de CD van het lied overhandigen aan de wethouder.

Mp3 ‘Een mooie dag in Waldervaart’

Liedtekst ‘Een mooie dag in Waldevaart’

terug naar voorbeelden >