Pop lied en rap over pesten voor LET ME KNOW!

 

Samen met groep 7 van de Sint Josef school in Schipluiden heb ik een poplied geschreven voor het project ‘Let me know!’ Een project tegen pesten waarbij je door middel van het dragen van een bandje kunt laten zien dat je er voor iemand bent en dat je er niet alleen voor staat! ‘LET ME KNOW Laat me weten! ‘is een te gek poprock nummer geworden met reggae rap invloeden!  Luister zelf maar op de volgende link en laat iedereen het lied maar horen! 

 Een leuke clip gemaakt door Theo samen met de kinderen

 

LET ME KNOW CD

LET ME KNOW CD

Link naar liedtekst van ‘LET ME KNOW Laat me weten!’ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder nog een aantal projecten en liedjes gemaakt door de kinderen zelf die pestgedrag vertonen of gepest werden!

Kinderen van basisschool De Kring en van de Kardinaal De Jong school hebben in samenwerking met Tune4u een poplied en rap gemaakt over pesten en pestgedrag in de klas. 

Tune4u geeft een tweetal workshops waarbij we samen met de kinderen een poplied gaan maken over pesten en pestgedrag. Tijdens de eerste workshop komen de kinderen op een speelse manier erachter uit welke onderdelen een poplied nu eigenlijk bestaat. Dan gaan ze in groepjes met elkaar aan de hand van een opdracht formulier de vragen beantwoorden die we van te voren hebben bedacht rondom het onderwerp pesten. Dat zijn vragen over situaties die in de praktijk daadwerkelijk voorkomen en over situaties die we juist willen voorkomen. Met deze antwoorden gaan ze een liedtekst maken die ze zelf mogen zingen/rappen of voorlezen.

Tune4u maakt van al hun creatieve ingevingen een liedtekst en lied wat we tijdens de tweede workshop gezamenlijk gaan oefenen in zingen, drummen en we gaan een live versie van het poplied en de rap opnemen.

Tijdens de workshops in De Kring kwam vanzelf het pestgedrag naar boven wat we ook in de liedtekst hebben verwerkt en wat alle kinderen uit volle borst hebben meegezongen en gerapt!

Dit project is ontwikkelt in samenwerking met de Culturij (cultuur educatie met kwaliteit) van Artiance en met basisschool De Kring.

 

 

Lied maken over pesten

Lied maken over pesten

Voor de mic

Voor de mic

Zingen lied over pesten met shout outs

Zingen lied over pesten met shout outs

Drummen lied over pesten

Drummen lied over pesten