SCHRIJF JE EIGEN SCHOOLLIED!  Uniek; De kinderen schrijven zelf mee!

Schrijf je eigen schoollied is een muziekproject waarbij de kinderen tijdens een leuke muziekworkshop van Tune4u zelf meeschrijven aan hun nieuwe eigentijdse schoollied! Een eigen schoollied is goed voor de binding en het WIJ gevoel tussen de kinderen op school! Zeker als ze zelf aan het lied hebben meegeschreven! Dan voelt het nieuwe lied gelijk al vanaf het begin van hun zelf! De workshops vinden de kinderen heel erg leuk om te doen omdat ze zelf aan het lied mogen meeschrijven. Tijdens de eerste workshop leren de kinderen op een leuke manier uit welke onderdelen een lied bestaat en gaan ze onder de enthousiaste begeleiding van Marco Emmerig zelf aan de slag met schrijven aan hun schoollied. Marco schrijft dan het lied af en maakt er een compositie bij en neemt het lied op met diverse instrumenten.

Tijdens de tweede workshop ‘Oefenen en opnemen ‘ wordt een lokaal omgetoverd tot mobile studio en oefenen we het lied  met de kinderen en nemen we een koor en de shout outs van de kinderen op. De kinderen schrijven zo niet alleen mee maar komen ook nog eens op de CD zelf te staan! Van het lied wordt een echte CD single met professionele opdruk gemaakt met karaoke versie. Aan de hand van de wensen en het budget van de school kan een pasklaar aanbod worden gemaakt.

Zo is het ook mogelijk om het lied niet samen met de kinderen te schrijven maar als school zelf met steekwoorden te komen waarop Tune4u het lied kan maken. Dat scheelt in het budget, zo kan er ook alleen een akoestische versie van het lied worden opgenomen.

De school kan wat betreft tekst en muziek van te voren aangeven wat zij belangrijk vinden om in het lied te verwerken en ook kunnen ze invloed hebben op de muziekstijl waarin het lied gecomponeerd wordt. Zo kan er een lied gecomponeerd worden in rock, poprock, groovy funky, house/trance maar zelfs ook reggae of up tempo ska of met een vette beat of Rap! Ook andere muziekstijlen behoren tot de mogelijkheden. Van de presentatie maakt Marco een gratis clip voor de school!

Inmiddels heeft Tune4u al voor vele scholen het schoollied tot grote tevredenheid mogen verzorgen door het hele land! Op deze pagina staan diverse voorbeelden van  schoolliedjes en raps die Tune4U heeft  gemaakt in samenwerking met de kinderen van de diverse scholen. Druk op de link om de liedjes te horen. Ik kom graag langs om de mogelijkheden door te nemen en een aanbod op maat te maken!

Als de school een professionele videoclip of een dans bij het lied wil laten maken kan Tune4u daar ook voor zorgen. Tune4u werkt daarvoor samen met een videoproductie bedrijf en kunstinstelling Artiance.

 

Schrijf je eigen schoollied! Tune4u

Schrijf je eigen schoollied! Tune4u

Schrijf je eigen schoollied! Opnemen kids!

Schrijf je eigen schoollied! Opnemen kids!

 

 

Mp3 van het schoollied van De Boswaid

 

Mp3 van de Paperclip Rap

 

Mp3 van het schoollied van SBO De Schakel!

 

 

Mp3 van het schoollied van De Horizon

De Durv basisschool is een fusie van 4 basisscholen in Alkmaar tot 1 DURV school. Tune4u heeft met de kinderen van de diverse scholen samen een nieuw en aanstekelijk schoollied gemaakt. Een echt vet groovend poplied met alles erin waar DURV voor staat!

Mp3 van het DURV schoollied

Tune4u heeft voor de onthulling van de nieuwe naam van de  DURV school een rap geschreven en die op de diverse locaties tijdens de onthulling gepresenteerd:

Mp3 van de DURV Rap!

Voor het 75 jarig bestaan van de Vinckhuysen school heeft Tune4u in samenwerking met de kinderen van de  school een rap gemaakt en dat gepresenteerd. Deze rap staat ook op de single CD samen met het schoollied van de school:

Van de schoolliedjes wordt een echte CD Single gemaakt met professionele opdruk en een karaokeversie! Leuk om aan nieuwe kinderen in het welkomstpakket te geven!

Schoollied De Boswaid single CD

Schoollied De Boswaid single CD

Schoollied De Horizon single CD

Schoollied De Horizon single CD

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoollied project ‘Schrijf je eigen schoollied’ staat in de ICC gids

Prijslijst van ‘Schrijf je eigen schoolllied’  Dit is een indicatie! Aan de hand van het budget en de wensen wordt een offerte op maat gemaakt!

 

Presentatie Schoollied Vinckhuysenschool!

Dit schoollied is gepresenteerd in 2009 en wordt nog steeds uit volle borst meegezongen! Voor het 75 jarig bestaan heeft de school ook samen met de kinderen een rap gemaakt en samen met Marco uitgevoerd.

Mp3 van de Vinckhuysen Rap 75 jaar

Tune4u Schoollied Vinckhuysenschool      Tune4u Schoollied Vinckhuysenschool