Tune4u geeft les in popmuziek; POPLES!

Schrijf je eigen poplied met de hele klas!

Formeer met je hele klas een popband of zelfs een poporkest!

Beschrijving POPLES;

Tune4u geeft aan verschillende klassen 8 tot 10  weken drie kwartier les in popmuziek en het maken van popliedjes. De workshops of lessen worden dan ook door Tune4u ‘POPLES’ genoemd.

In die weken zal Tune4u de kinderen op reis meenemen in de wereld van de popmuziek. Zo leren ze op een speelse manier de geschiedenis van de popmuziek en welke soorten popmuziek er zijn. Daarna leren de kinderen uit welke onderdelen een popliedje eigenlijk bestaat. elke les wordt een onderdeel uitgediept. Met de diverse klassen maken we een nieuw zelfgeschreven poplied waarbij de hele klas meeschrijft aan zowel de liedtekst als het ritme en de melodie van het lied. We gaan van elke klas een grote popband (of poporkest) maken waarbij iedereen mee kan doen. Muzikanten die al iets spelen mogen hun eigen instrumenten gebruiken dan kunnen ze leren hoe het is om samen te spelen in een grote band. Kinderen die nog niets spelen maar misschien wel een instrument zouden willen proberen mogen basgitaar, gitaar, toetsen, percussie, rap of zang leren. De klas kan worden opgedeeld in verschillende groepen; een groep rappers (gewone lead rap en de shout outs), een groep zangers en zangeressen (lead en backing vocals), muzikanten op instrumenten en een groep op drums/percussie. Elke les zal een nieuw onderdeel van het schrijven van een popliedje worden uitgediept. Totdat ze uiteindelijk hun eigen nieuwe poplied hebben geschreven.

De kinderen vinden het heel erg leuk en zijn heel enthousiast om op een andere manier met muziek bezig te zijn!

Na de workshopreeks zal Tune4u met de klassen (oftewel de schoolorkesten/bands) de liedjes die ze hebben gemaakt live uitvoeren op een mooie presentatie middag of avond.

Reactie van een adjunct directeur/leraar na afloop van het project;

‘Ik heb er van genoten en ook van de kinderen heb ik positieve reacties gehad. Het was een mooi project!’